diumenge, 22 de març del 2009

Dinar a casa la meva MARE


Aquest és un dels molts i bons dinars que ens fa la meva mare quan hi anem.
I es que les mames...

FLOR D'OUS DE GUATLLA AMB CAVIAR
INGREDIENTS

Ous de guatlla
Caviar

PREPARACIÓ

- Bullim els ous de guatlla, els deixem refredar i els pelem.
- Els posem en un plat tallats per la meitat i posem una mica de caviar a sobre de cada un.


SALMÓ AMB FORMATGE I CAVIAR
INGREDIENTS

Salmó
Formatge d'untar
Caviar

PREPARACIÓ

- Farcim el salmó amb formatge d'untar i l'emboliquem.
- En fem  talls  d'uns 2 o 3 cm. i els emplatem i posem un xic de caviar a sobre de cada un.


SUQUET DE PEIX

INGREDIENTS

4 talls de lluç,  4 talls de rap i 4 rogers
1 calamar de 1/2 kg.
Peix de roca per el brou
6 escamarlans i 6 gambes
400g de cloïsses
1/2 ceba, 1 tomàquet
3 dents d'all, julivert, 0'5 g de safrà
25 g d'ametlles, 1'5 de galeta
1 culleradeta de pebre vermell, 1 fulla de llor

PREPARACIÓ

- Fem el brou amb el peix de roca, la fulla de llor, i una mica de sal.
- Fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet i el posem a la cassola.
- Netegem el calamar. 
- Enfarinem el lluç i el rap i els passem per la paella amb una mica d'oli.
- Fem el calamar i els rogers.
- Canviem l'oli i fem el marisc.
- En un morter posem 2 alls, julivert, ametlles, el safrà, el pebre vermell i la galeta i ho triturem tot ben triturat. Ho reservem.
- Daurem els alls a la cassola amb una cullerada de farina, afegim la picada amb una mica de brou i remenem. Quan comenci a bullir anem afegint la resta de brou.
- Rectifiquem de sal.
- Quan torni a bullir afegim tot el peix i el marisc i ho deixem a foc lent uns 15min.

mmm...mmm...  Bon profit!!

14 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Caram! si que et cuida la teva mare... Els aperitius tenen una pinta fantàstica i semblen ben senzills de preparar, i el suquet de peix debia estar bonííííssim.
Felicita la cuinera!

El cullerot Festuc ha dit...

Ohhhhhhhh...quin dinar!!!! Boníssim!!!! Tens raó...que faríem sense les mares...
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Noia, com us mima la vostra mare!! Un dinar boníssim!! I aquest suquet, per sucar-hi pa!!
Petons!

la vella carmanyola ha dit...

Aquest suquet de peix fa venir salibera de veritat!!

Recordsss

marilu perez ha dit...

Illetapitita!
Tu madre es una joya! Los entrantes me parecen buenísimos, pero ese suquet ya me rompe todos los esquemas! Que pinta!

ARA ha dit...

Ostres amb la teva mare, quin menu mes bó, els entrants m'han encantat i el suquet, mmmmmmmmm

Gemma ha dit...

Je je je... de mare només n'hi ha una! I sort en tenim de que ens mimin tant, oi?
Digues a la teva mare que us ha fet un menú espectacular!

illetapitita ha dit...

Anna, doncs si, el suquet m'encanta, li surt boníssim!

Eva, ai les mamis!!!!!!

Mercè, n'hi vam sucar molt de pa!

La vella carmanyola, a mi també i això que me'l conec!

Marilu, es una joya muuuuy grande! Y la verdad, todo estaba muy rico.

Ara, tan els entrants com el suquet...mmm...mmmm...

Gemma, només n'hi ha una i quina sort tenim de tenir-la!

Petonets a tots!

Marta ha dit...

Graciès per la teva visita...
Els entrants de la teva mare tenem una pinta genial!
M´agrada molt el suquet de peix i segur que el teu estaba molt bo.
petons

Maria ha dit...

Ui, aquestes mares que ens estimen tant... i que farà que nosaltres també en siguem, no? ( quan toqui )
Felicita-la de la meva part, tot esplèndid..

La cuina vermella ha dit...

Petons a aquesta marona tan bona cuinera que tens!! ens ha robat el cor el seu suquet i la seva filla. Un fort petó!

Mercè ha dit...

Illetapitita, tens una sorpreseta esperant-te al meu blog. ;)

Anònim ha dit...

Saludos desde poco hecho,

Muy buen menú, a seguir así de bien y bueno.

Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/

Mietta ha dit...

ummm, que pica-pica tan rica!!!