divendres, 29 de gener del 2010

UN BON SOPAR AMB AMICS DE LUXE


Doncs si, van venir a sopar una amics d'aquells amb qui les hores passen i passen i no et fa ben res que passin!
Gràcies guapos, hi tornarem ben aviat!


CULLERETES DE GASPATXO, ALVOCAT I ANXOVA

Aquesta recepta la vaig agafar de directo al paladar, quan la vaig veure em va sorprendre i vaig decidir provar-la.
Us asseguro que la combinació de gust i textura sorprèn molt!

INGREDIENTS

Gaspatxo
1 alvocat
1 pot d'anxoves (de l'escala)

PREPARACIÓ

- Posem una mica de gaspatxo a la cullereta,( el podem fer o comprar-lo fet), una boleta d'alvocat i una anxova enrotllada.


CREMA DE CARBASSA AMB TROMPETES I CALAMARCETS

Vaig agafar la idea de la revista CUINA nº102 però la vaig simplificar.
La crema de carbassa per si mateixa ja és bona, combinada amb aquests dos ingredients queda boníssima!


INGREDIENTS

700g de carbassa
2 cebes
1 grapat generós de trompetes
200g de calamarcets

PREPARACIÓ

- Tallem la carbassa i la ceba i les posem a l'olla a foc lenta amb una mica d'oli i mantega, quan comenci a quedar la carbassa tova hi afegim aigua.
- Deixem coure fins que estigui ben fet i triturem.
- En una paella amb oli ben calent hi fem les trompetes prèviament netejades i assecades, les fem durant 2min. fins que quedin cruixents. Les reservem a sobre un paper de cuina per treure'n l'oli.
- Netegem els calamarcets i els saltem en una paella amb un raig d'oli.

- Podem muntar el plat, servim la crema i l'acompanyem amb les trompetes cruixents i els calamarcets.


FILET DE PORC AMB PINYA I SALSA DE SOJA

Aquesta recepta la vaig treure del DESCOBRIR cuina nº 90, quan la vaig veure vaig pensar que tard o d'hora la faria, més tard la vaig veure al blogs El kiwi blau i a la vella carmanyola, hi vaig tornar a pensar i la vaig pujar de la llista, i aquí la tenim.


INGREDIENTS

2 filets de porc
1 pinya
5g de sucre
150ml de salsa de soja
3 alls
gingebre
sal gruixuda, mel, oli d'oliva

PREPARACIÓ

- Netegem els filets de porc de greix fins deixar-los ben nets.
- Marinem el filet amb els alls laminats, el gingebre i la salsa de soja unes 2 hores.
- Pelem la pinya i en fem uns talls rectangles d'uns 3cm per 10cm de llarg i 2 cm de gruix aproximadament. La marquem a la paella amb una mica de mantega i sucre per caramel·litzar-la. Acabem la cocció al forn 5min a 180º.
- Saltem el filet sencer en una paella ben calenta. Quan estigui daurat el posem al forn 5min a 180º embolicat amb paper d'alumini. Un cop surti del forn el deixem reposar uns 3min. ( jo el vaig deixar una miqueta més al forn ja que pel meu gust estava una mica cru)
- En un bol barregem 2 cullerades de mel, 4 cullerades de la salsa de soja i 8 d'oli d'oliva.
- Disposem els rectangles de pinya al centre del plat. Al damunt hi posem el filet laminat i acabem amb la vinagreta.
- Per acabar posem sal gruixuda a la carn.

Deliciós!!


I de postres... XOCOLATA!

PASTÍS DE XOCOLATA BLANCA I XOCOLATA NEGRE AMB NOUS DE MACADÀMIA I COULIS DE MANGO


INGREDIENTS

Base
3 ous
8g de sucre
80g de farina
15g cacau
50g de xocolata
60g de nous de macadamia

Xocolata blanca
225g de xocolata blanca
100ml de nata líquida
300ml de nata muntada
2 clares
4 fulls de gelatina
1 vaina de vainilla

Nous de macadàmia caramelitzades amb xocolata
200g de nous de macadamia
125g de sucre
75ml d'aigua
xocolata ( negre, amb llet, blanca)

Coulis de mango
1 mango
4 cullerades de sucre
suc de llimona
1 raig d'aigua


PREPARACIÓ

Base

- Batem els ous amb el sucre i hi afegim les nous de macadàmia triturades.
- Afegim la farina i el cacau tamisats.
- Desfem la xocolata al microones i l'incorporem a la barreja.
- Ho posem al motlle i cap al forn uns 10min a 180º.

Xocolata blanca

-Posem la gelatina a hidratar.
- Fonem la xocolata blanca al microones.
- Escalfem 100ml de nata líquida i hi barregem la xocolata o la vainilla.
- Dissolem la gelatina a la xocolata.
- Muntem la nata i l'afegim a la barreja.
- Muntem les clares a punt de neu i les incorporem fent uns moviments lents. Quan estigui ben barrejat ja ho podem abocar a sobre la base de xocolata negre i cap a la nevera fins a l'hora de servir.

Nous de macadàmia caramel·litzades amb xocolata

- Posem tots els ingredients en una olla ( la xocolata no) i anem remenant fins que les nous es caramel·litzin.
- Les traiem i les deixem reposar a sobre un paper de forn, si alguna ens ha quedat enganxada les separem.
- Desfem les xocolates en recipients diferents i anem pintant les nous caramel·litzades.
- Les posem a la nevera fins al moment de servir.

Coulis de mango

- Tallem el mango i el posem a foc lent juntament amb el sucre, el suc de llimona i l'aigua.
- Quan el mango estigui tou ho retirem i triturem.
- El guardem a la nevera fins el moment de servir.

Muntem el plat i el servim acompanyat de nous de macadàmia caramel·litzades amb xocolata i amb coulis de mango.


Bon frofit!!!

20 comentaris:

Ivana ha dit...

segur que els teus amics van marxar super contents amb aquest sopar!!
petonets

Gemma ha dit...

uau, quin menú més extraordinari per a un àpat de luxe! Segur que vas triomfar ;)
M'apunto totes les receptes, sobretot la del pastís, je je je... :)
M'encanta la part de les nous caramelitzades amb xocolata.. això sol ja val la pena de tastar!

ARA ha dit...

Espectacular menu, m'encanta tot, els teus amics quedarian meravellats.

pentonets

Ara.

Marta Padenous ha dit...

Això és un bon àpat...i el demés són tonteries...Bon profit!!!
Ptnts

Margarida ha dit...

Quin menú més bo! Em quedo amb tot, llevat de les culleretes de gaspatxo, que no m'agrada gaire els seus ingredients. La resta de plats, fantàstics!
Tinc unes llamineres (filets de porc) a la nevera i ja sé quina recepta faré!
Una abraçada

Mercè ha dit...

Illetapitita, amb aquest menú tan fantàstic, estic segura que els teus amics estaran encantats de tornar a casa teva!! ;)
Petons!

jorge ha dit...

uooo, quin menú de luxe, m'agraden molt aquestes reunions amb amics...a veure si els meus s'animen...

salutacions
Jorge
www.pocohecho.com

Alfons ha dit...

els convidats "especials" mereixen sens dubte, menús especials, i aquest teu és un menú complet, atractiu, elaborat i treballat i el resultat està a la vista: felicitats!! jo em quedo, com sempre, amb els extrems, els entrants i les postres

El cullerot Festuc ha dit...

ohhhhhhhh...quin menú!!! això m'ho haig d'estudira amb calma...que segur que et copio més d'una recepta! :)
Petnets,
Eva.

ANNAFS ha dit...

Amb aquest menú deuries quedar com una reina. Es fantàstic i he de dir que la cullareta d' anxova i gaspatxo la provaré aviat, mmm
ptns.

Maria ha dit...

M'apunto la cullereta i el postre, que m'han semblat rodons. Suposo que devies fer les làmines de xocolata dels cantons a part i ho vas enmotllar així un cop fet.
Un mot bon menú!!

Laura. ha dit...

Es todo estupendo, pero yo me quedo con el postre, que me ha encantado.

Besos!

Núria ha dit...

quin sopar!!! ets una artista....jo la veritat es que ho provaria tot...ara la crema i el pastís m'han robat el cor.
un petó i felicitats pel blog.

MAR ha dit...

Els teus amics tenen molta pero moltissima sort ...!!!!!! tot genial e increible però el pastís de xocolata està impresinaaaaaaaaaaante ....


ptonassos

オテモヤン ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Petita cuina ha dit...

Deu ni dò...
Els teus amics deuen sentirse afortunats per comptar amb un cuiner del teu nivell.

La veritat es que estic gratament sorpresa, aquesta es la meva primera visita a aquesta casa teva, però de ben segur que no m'allunyaré gaire per no perdrem cap ni una de les teves receptes.

Gracies per compartirles, no em puc acomiadar sense abans felicitarte per el teu trevall, i dirte que ets un artista dels fogons.

Petons.
Nuria

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Espectacular!!! m´ha agradat tot moltíssim però les postres m´han semblat espectaculars...petonets

Cuinetes ha dit...

Això és un senyor sopar!!!!
Però quin luxe!!!! Amb el teu permís t'agafo algunes idees per un dinar que tindré aquest dissabte! Si faig post et citaré, per suposat!

Una abraçada artista!

David Nou de Macadamia ha dit...

aixo no si val!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Unknown ha dit...

Military Challenge Coins
WOW! Awesome post after reading i am feeling hungry.