divendres, 10 de juliol del 2009

FILETS DE LLOBARRO amb maionesa d'all i perfum de cítrics


Aquest és un plat deliciós!

Vaig estar molta estona buscant alguna recepta per fer els llobarros que ens havia portat el meu pare fins que vaig trobar aquesta.
Només de llegir-la se'm va fer la boca aigua!
El problema és que no us puc dir la font perquè l'he estat buscant i no hi ha hagut maneres de trobar-la...
Ja l'he trobat! Aquí.

Repetiré segur!
  


INGREDIENTS

Dos llobarros ben fresquets

Pel farcit
3 o 4 patates
1 ceba 

Per la maionesa
1 ou
oli d'oliva
1 o 2 alls

Per l'almívar de cítrics
1 llimona
1taronja
1 aranja
200cl d'aigua
150 g. de sucre

PREPARACIÓ

Les patates:

- Pelem i tallem les patates ben finetes, fem el mateix amb la ceba i ho posem en una plata amb oli, sal i grans de pebre.
Tapem la plata amb paper d'alumini i posem la plata al forn a 160º fins que estiguin fetes (de 30 a 50 min. depenent del forn.)

L'almívar de cítrics:

- Rentem les fruites ben netes i les pelem ben fines vigilant que no quedi la part blanca. ( aprox. 1/4 de cada fruita) i la tallem en juliana ben fineta.
- Posem l'aigua amb el sucre al foc, quan bulli afegim les pells i deixem reduir fins que quedi un almívar.

La maionesa d'all:

- Posem els ingredients  ( ou, oli, all, sal)  en un recipient i  "triturem" fins que la maionesa quedi ben lligada.

Els llobarros: 

- Agafem els dos llobarros i en traiem els filets, els salpebrem.
- Els enrotllem i els omplim amb les patates que hem confitat al forn amb la ceba.
- Posem una mica de maionesa d'all a sobre de cada un d'ells i cap al forn a 15-20 minuts a 180º.

Servim amb un raig d'almívar de cítrics.

Molt bon profit!!

24 comentaris:

Maria ha dit...

Ostres, quin platàs, de debó, fàcil, vistós i ben saborós. Ideal per compartir quan venen visites. Apuntat !!

Maria ha dit...

I com aguantes el peix així, rodó, quan el cous? El lligues amb algo?

Ivana ha dit...

Guauu!! quina maravella!!
El llobarro m'agrada molt i tal com l'has presenta, em menjaria la pantalla!!
petonets

Marta Padenous ha dit...

Quina delícia!!! Llobarro....mmmm...Ara me'n menjaria un plat, sempre el faig al forn i amb patates...com sempre...el proper cop el faré així! M'ha encantat

Ptnts

No tot són postres ha dit...

Jo faig una cosa semblant amb bacallà, però ho faig amb all-i-oli. és una bona manera de fer els filets de llobarro, m'ho apunto!
Gracies
PTNTS
Dolça

La cuina vermella ha dit...

Nosaltres que no som massa de peix, aquests filets de llobarro ens els menjaríem sense dir ni piu. Has fet un plat de luxe pitita!

ANNAFS ha dit...

Aquest segur que el faig. El llobarro és un peix que ens agrada molt i així queda tan ben presentat..
ptns

Mercè ha dit...

Per favor! Espectacular de presentacio i de gust, segur que tambe! Quines ganes me n'has fet venir! :)
Petons!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Què bo!!! el peix m´encanta i les teves receptes són totes delicioses...aquesta queda apuntada...petonets

OLLES I SOMRIURES ha dit...

M'encanta el llobarro, m'apunto aquesta recepta ja que sofisticada però senzilla. Salut!!!!!

Gemma ha dit...

M'encanta, amb l'almívar de cítrics deu quedar un contrast deliciós i soprenent. A casa no ens agrada l'all cru, però segur que es pot fer igual sense, oi? Ho provaré!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Un plat de festa, d' aquells de quedar be de debo!! M' encanta!!

Un petó! Beth

Anònim ha dit...

Gran recepta i gran foto, felicitats!

zer0gluten ha dit...

No me extraña que pienses repetir, porque te ha quedado un plato de categoría.
En casa gustan las lubinas. Mi hijo se las come que da gloria verlo.
Yo hago el pescado con una mayonesa de azafrán que luego gratino y queda muy rico. Me lo recordó tu platazo de hoy.
Besitos sin gluten

Margarida ha dit...

Bonic de debò! I ja m'imagino que boníssim! A nosaltres ens agrada molt el llobarro, però l'acostumo a fer a la brasa. La propera vegada me'l faré escatar i que li treguin les espines i provaré la teva recepta! Segur que ens agradarà (excepte la maionesa d'all, però no en posaré)

El cullerot Festuc ha dit...

Ostres!!! Això és un plat de festa...d'aquells de quedar rebé!!!
Petunets,
Eva.

Delicias ha dit...

Una recepta deliciosa, el llobarro és molt agraït per cuinar. Prenen nota d'aquesta magnífica combinació d'ingredients. En quan a la presentació és de d'un 10. Una abraçada

Unknown ha dit...

Que pasada, menuda presentación! Como diría mi chico, te ha quedado de restaurante! je je! Besos!

Marta ha dit...

Com m'agrada aquest llobarro i la combinació amb citrics em sembla genial. Una recepte de 10!
Petons

Su ha dit...

Absolutamente fantástico!!!!!!

Un besote

Anònim ha dit...

Molt bona recepta, a més les fotos m'agraden molt!!

Salutacions
jorge

La Taula d'en Bernat ha dit...

Aquesta presentació del llobarro enrotllat ja la vaig veure en un restaurant i queda exquisida. La teva presentació junt amb l'aroma dels cítrics i l'all fan d'aquest flat una autèntica delícia. Me l'apunto per quan vulgui sorprendre els convidats.

Felicitats!!!

illetapitita ha dit...

Proveu-lo ja veureu que bo que queda!

Maria segur que hi ha alguna manera per aguantar-lo rodó, jo el que vaig fer va ser recolsar-lo a les parets de la plata...

Gràcies a tothom !

mujer ha dit...

No està malament! Em va agradar molt.