dilluns, 20 d’abril del 2009

Sopar amb els de casa


Un d'aquests dies que convides als de casa a sopar.
No cal esperar cap celebració per trobar-nos amb la gent que estimem veritat?

Aquest va ser el menú:

GOTET DE CREMA DE PASTANAGA A LA MENTA AMB PARMESÀ
Aquest és un gotet molt refrescant.

INGREDIENTS

Pastanaga
Menta
Formatge parmesà

PREPARACIÓ

- Escaldem les pastanagues i les deixem refredar.
- Les triturem amb una mica de menta fins que quedi un puré ben fi i el posem a la nevera.
- Muntem el gotet: Ratllem una mica de formatge parmesà, afegim  el puré i acabem amb més formatge ratllat.
- Decorem amb una fulla de menta i uns tallets de pastanaga.


GOTET DE CREMA DE CARXOFES AMB FOIE VOLÀTIL I XIPS DE CARXOFA
Aquest és molt senzill de fer i el resultat és molt bo.

INGREDIENTS

10 o 12 Carxofes
Foie ( patè)
10 cl. de Nata líquida
Pebre, sal, sal maldon

PREPARACIÓ

- Agafem el foie i el posem al congelador.
- Netegem les carxofes fins quedar-nos amb el cor. 
- N'agafem dues i en tallem xips d'1 o 2 mm, de gruix i les fregim amb oli d'oliva ben calent. Les deixem escórrer en paper assecant i les reservem.
- Les altres carxofes les posem a coure amb aigua, una mica d'oli i un xic de sal durant  20 minuts ( dependrà de la mida)
- Introduïm les carxofes en un recipient juntament amb una mica d'aigua de coure-les i la nata líquida i ho triturem fins que quedi ben fi. Salpebrem.
- Muntem el gotet: Al fons del got hi posem xips de carxofa esmicolades, afegim la crema de carxofes. Traiem el foie del congelador i en ratllem una mica a sobre de cada gotet. Decorem amb una xip de carxofa i un xic de sal maldon.


CROQUETES DE LLAGOSTINS
Les vaig provar un dia en un restaurant de Fuerteventura, la cambrera ens va dir que era la recepta de la iaia, eren tan bones!
Quan vaig arribar a casa em vaig posar a buscar una recepta. 
Aquí la teniu. 
Vaig anar adaptant una mica les quantitats dels ingredients.

INGREDIENTS

300g de llagostins ( jo en vaig posar més)
1/2 litre de llet
2 ous
60g. de farina
100g de pa ratllat
60g d'oli
oli, sal

PREPARACIÓ

- Tallem els caps dels llagostins i els posem al foc amb oli perquè ens agafi gust.
- Passem els llagostins per una paella, els pelem i els tallem a trossos.
- Traiem l'oli del foc i el barregem amb la farina.
- Posem la llet en una altra cassola i la posem al foc, quan bulli hi afegim la farina amb l'oli i barregem per fer una beixamel. Quan estigui feta afegim també els llagostins trossejats.
- Ara aboquem la barreja a una plata i la deixem reposar a la nevera 1 hora com a mínim.
- Traiem la plata de la nevera i ja podem fer les croquetes. 
- Agafem una cullerada de pasta, la passem pel pa ratllat, per l'ou i altra vegada pel pa ratllat. Un cop estan fetes es posen al congelador. 
- Quan es vulguin menjar es treuen del congelador i es fan en oli ben calent.


CULLERETES DE PURÈ DE PATATA AMB POP I UN PUNT DE TABASC
Molt senzill i boníssim!

INGREDIENTS

Patates
pop
pebre vermell, sal maldon
Tabasc

PREPARACIÓ

- Pelem les patates i les fem bullir en aigua i sal.
- Les traiem del foc i en fem un puré ben fi amb una mica de mantega.
- Fem el poo i el tallem ben petit.
- Muntem la cullereta: Posem una cullerada de puré de patata i a sobre hi afegim el pop tallat petit.
- Amanim amb pebre vermell, sal maldon i un xic de tabasc.


SUPER-RABIOLIS DE RAP AMB SALSA DE MARISC
Un consell: estireu molt bé la massa!
A mi em varen sortir uns super mega rabiolis, amb un per cap en vàrem tenir de sobres!

INGREDIENTS

Per la masssa:
800g de farina blanca de blat dur
8 ous
sal

Per el farcit:
500g de rap
30g de salsa de tomàquet
sal, pebre, alfàbrega

Per la salsa
500g de musclos
16 gambes pelades
500g de cloïses
1 ceba
1 gra d'all
sal, pebre, oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per la massa:
-  Amasseu la farina i els ous amb sal.
- Feu una massa i la deixeu reposar 30 minuts.

Per al farcit:
- Barregeu el rap esmicolat i cru amb la salsa de tomàquet i l'alfàbrega tallada. Salpebreu-ho.

-  Cuineu les cloïses i els musclos al vapor.
- Treieu-ne les cloves.

Per a la salsa:
- Comenceu a sofregir l'all i la ceba. i afegiu-hi la salsa de tomàquet, els musclos, les cloïses i les gambes.
- Estireu la massa per fer cercles de 8 cm. de diàmetre.
- Poseu una cullerada del farcit a cada un i el tapeu amb un altre cercle, segelleu-lo prement les vores amb una forquilla.
- Poseu-los en aigu bullent i salada 5 min.
- Escorreu-los i condimenteu-los amb la salsa de marisc.

Font Raviolis: Descobrir cuina


LLIT DE PASTA DE FULL AMB NATA, MADUIXES I XOCOLATA
Un clàssic a casa.

INGREDIENTS

Una làmina de pasta de full
Nata per muntar
Maduixes
Xocolata per fondre

PREPARACIÓ

- Tallem la pasta de full, jo vaig fer talls de 3cm, per 10 o 12 cm, aprox. La punxem ben punxada amb una forquilla perquè no ens pugi i la posem al forn seguint les instruccions.
- Netegem i tallem les maduixes en làmines.
Muntem la nata amb una mica de sucre.
- Traiem la pasta de full del forn i la deixem refredar.
-  Posem la nata muntada a sobre de la pasta de full, a sobre hi posem les maduixes.
- Desfem una mica de xocolata i en fem uns fils a sobre. 
- Reservem a la nevera fins el moment de servir.

hemc 32 - hojaldre
Amb aquestes postres m'estreno al HEMC- 32 Hojaldre, aquesta vegada l'amfitriona és la Gemma de la cuina de casa.


BON PROFIT!!

17 comentaris:

Marta Padenous ha dit...

Felicitats, els de casa debíen quedar contents, no? Té tot una pinta...mmm...
Ptnts

xaro ha dit...

No sabria em que quedar-me!!!!Quina meravella, nena.
Ptnts

Mercè ha dit...

Noia, quin menú més deliciós!! Els de casa devien quedar ben contents amb aquest menú 5 estrelles!! :)
Petons!

La cuina vermella ha dit...

Els àpats amb gotets ens encanten, i les receptes que has penjat són genials (te les has inventat totes tu?). Ets una amfitriona sensacional amb unes mans que valen un imperi. muac.

El cullerot Festuc ha dit...

Tens tota la raó! No necessitem cap celebració per reunir-nos!! Genial el menú escollit...el gotet de carxofa i foie...mmmmmm...
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Quina passada de sopar!!!! Jo també vull ser família teva :)
El llit de pasta de full, nata i maduixes és sensacional, un final perfecte per a un menú espectacular.
Moltes gràcies per participar al HEMC!

ANNAFS ha dit...

Quin menú més bo....Aquests entrants tan ben presentats i després els raviolis amb marisc... mmmm.. i per acabar-ho d' adobar unes postres fantàstiques.
Aviat tinc de fer un sopar a casa, ja em tornaré a mirar aquests entrants...
ptns.

Su ha dit...

Impresionante
mil felicitaciones
que gusto tienes...

OLLES I SOMRIURES ha dit...

MAre meva quin banquet. M'agrada tot. Això és fantàstic. Salut!!!!!

marilu perez ha dit...

Illetapitita! Que pasada! No sabría con que plato quedarme! Alucino con las recetas y con la presentación! Desde luego, alta cocina!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Mare meva, un menú meravellós...a mi em sorprén como t´ho has de fer per aconseguir tenir-ho tot a punt, amb tants plats petitons però tant entretinguts de preparar...deliciós tot!!!

Maria ha dit...

M'ha agradat tot però he trobat el postre molt ben presentat. Fàcil i bonic per servir.
Un molt bon menú. Felicitats !!

La Taula d'en Bernat ha dit...

M'anoto totes les suggerències. M'han encantat!!!

Cuinagenerosa ha dit...

fantàstic menú, d'aquells de quedar bé de debò amb els més propers i amb tothom, me n'apunto unes quantes i aquestes postres tan vistoses.

Marta ha dit...

Que fort! una pasada de sopar. M'agradan totes les receptes, felicitats, la presentació tambè es fantastica.
Petons

La Llibreta Viatgera ha dit...

Quina passada! Increïble!

Un petó! Beth

sol ha dit...

¡Eres una profesional! La presentación de los platos me ha encantado, seguro están todos increíbles. Las fotos muy buenas también.
Un beso