Jo vaig fer alguns entrants que es podrien dir de muntanya i el meu pare va portar closca i llobregant que el vam fer a la brasa i va quedar boníssim.
Del peix no hi ha fotos, dels entrants si:
El ja famós dry Martini Sòlid, és un entrant que no deixa indiferent a ningú, el vaig descobrir al bloc de l'Eva, el cullerot festuc.
INGREDIENTS:
10 Olives farcides d'anxova
100 ml de Martini blanc dolç
Un rajolí de Ginebra
4 fulls de gelatina
PREPARACIÓ:
- Desfer els fulls de gelatina amb aigua freda.
- Escalfar el martini i la ginebra fins a 25º. Treure del foc i afegir la gelatina, barrejant fins que quedi ben desfeta.
- Omplir els motlles amb una oliva a cadaun i abocar el martini.
- Deixar refredar a la nevera almenys 2 hores.
- Deixar refredar a la nevera almenys 2 hores.
CULLERETA DE BROTS VERDS AMB POMA CARAMEL·LITZADA,
FOIE I REDUCCIÓ DE VINAGRE DE MÒDENA
INGREDIENTS:
Brots verds
Foie
Poma
Sucre
Reducció vinagre de mòdena
PREPARACIÓ:
- Rentar els brots verds.
- Caramel·litzar la poma:
Tallar la poma a dauets i posar-la a la paella amb un rajolí d'aigua i unes cullerades de sucre. Coure a foc lent fins que quedi caramel·litzada.
- Ja podem muntar la cullereta. Posem els brots verds, una culleradeta de poma caramel·litzada i un trosset de foie. Acabem amb unes gotes de reducció de vinagre de mòdena.
Netegem els bolets i els posem en una plata per anar al forn.
Els salpebrem.
Fem una picada d'all i julivert en un bon raig d'oli i ho aboquem per sobre els bolets.
Ja podem posar la plata al forn.
INGREDIENTS:
Tartaletes (les del mercadona mateix)
Patata
Col
Gambes
PREPARACIÓ:
- Posem la patata i la col en una olla amb aigua i ho fem bullir fins que estigui molt fet.
- Passem les gambes en una paella amb un raig d'oli. En reservem unes quantes per decorar el plat.
- Afegim un xic d'aigua a la paella amb la resta de gambes i ho fem bullir una estona. Retirem del foc i triturem fins que quedi un puré ben fi. Si és necessari el passem per un xino.
- Ja podem muntar les tartaletes.
- Al fons aboquem una cullerada de crema de gamba i acabem d'omplir amb el trinxat, decorem amb una gamba pelada.
12 comentaris:
Ummmm quin menú més bo!!! a mi amb uns entrants així tant abellidors ja em basta per posar-me les botes, enhorabona!!
Crec que amb aquests entrants ja em quedaria tipa!! Quin assortit més bo!! El teu pare devia quedar encantat amb tot aquest menú! ;)
Felicitats!
Ostres tu, cada vegada que veig les teves presentacions en les fotografies em trec el barret!! Es nota que a part de bona cuinera ets una gran artista!! Em sembla que quan tingui alguna ocasió especial modificaré alguna de les teves tapes per fer-la vegetariana!! Felicitats!
Jolinas Illetapitita! Esto ya es alta cocina! je je! Apunto, y para la próxima cena dejo alucinados a lso amigos... je je
Besetes!
Tot un luxe de menu, m'ha agradat la combinació de les tartaletes de trinxat i gambes, és força original..
illeta, un sopar magnífic. m'ha cridat poderosament l'atenció aquesta tartaleta mar-muntanya de trinxat anmb gambes, em sembla una gran idea.
A mi també m'ha agradat molt la tartaleta amb el trinxat, agafo la idea per fer-la a la primera ocasió.
Entre aquests entrants i la closca i peix a la brasa, vau fer un sopar d'aniversari espectacular!
Quins entrants mes bons, el martini es curiossissim, serà questió de probar.
Quin festival!!!!! Jo tb amb els entrants ja faig....
Ara seré jo qui et copiarà els aperitius!! jejeje!!! El llobregant és llamantol, oi??? Que boooooooo!!!!
Petunets,
Eva.
Se m'esta fent la boca aigua!!
M'ho imprimeixo tot, val?? ;))
Records
Hola a tots, gràcies, són entrants senzills i bons,
La tartaleta de trinxat i gamba està molt bona proveu-la ja veureu!
Publica un comentari a l'entrada