dijous, 3 de juliol del 2008

FLAM DE MATÓ

Aquestes són les postres del sopar anterior.
El mató ens agrada moltíssim, vaig trobar la manera de canviar la forma del mató però no el gust.
Ens el vam menjar acompanyat amb grana i/o fruits vermells.

Boníssim!




INGREDIENTS:

150 grs de sucre ( jo n'he posat una mica menys)
300 grs de llet
250 grs de nata líquida
250 grs de mató
1 sobre de quallada Royal

Engegar el forn a 180ºC.
Primer fer el caramel; posar una mica de sucre en un cassó, repartir-lo be i deixar-lo al foc. No moure fins que veiem que comença a desfer-se. Deixar fins que agafi el color que ens agradi.
Repartir-lo pel fons del motlle / motlles.
Posar en un pot la quallada, el mató, el sucre i la nata. Triturar-ho. Quan el mató s'hagi desfet tirar-hi la llet i tornar-ho a triturar. Omplir el motlle / motlles amb la barreja i posar-los en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. Coure durant 1/2 hora. És millor fer-lo d'un dia per l'altre.
Surten uns 10 motlles individuals o un motlle rectangular de plum-cake.

Bon profit!

9 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Acabo de descobrir el teu bloc pel teu cmentari al bloc de la Gemma! Ufff...a mi tb m'encanta el mató...així que m'apunto la recepta!
Eva.

Gemma ha dit...

Jo també me l'apunto!
M'agrada molt aquest flame, és curiós que qualli tan bé sense gens d'ou... suposo que deu ser per la quallada Royal, oi?
Ha de ser boníssim!
Tins una amiga alèrgica a l'ou i ara mateix li passo la recepta :)

La cuina vermella ha dit...

Nina!!! però que fantàstic aquest flam, però quines fotos més xules, amb la grana amb aquests colors tant vius i el contrast amb la palidesa del flam.
Enhorabona!

Pilar - Lechuza ha dit...

Me encanta este flan de queso. Me parece un postre fresquito e ideal para éste tiempo.
Creo que es la primera vez que te dejo un comentario, pero llevo pasandome por aquí algún tiempo ya. Me cuesta un poco traducir las recetas, pero vale la pena.
Un abrazo

illetapitita ha dit...

Hola Eva!
Doncs si, si t'agrada el mató no deixis de fer aquesta recepta,
T'asseguro que no et decepcionarà!

Gemma, a mi aquest flam m'agrada perquè no porta ou, no és que l'ou no m'agradi però tampoc m'apassiona saps? Ja em diràs què tal t'ha sortit.

Parelleta!
Moltes gràcies! Sou un solet gros gros!

Pilar, gracias por pasarte, no dudes en pedirme la traducción de cualquier receta, te la mandaré sin ningún problema vale?

Una abraçada a tots!!

Martunis ha dit...

Quin flam més deliciós!!!! saps que no coneixia el teu blog???? és fantàstic!!! gràcies per visitar el meu!!! seguiré passejant-me per aquí!!!

petó

Delicias ha dit...

Que bo aquest flam, estàvem una ullada més exhaustiva al teu blog i ens hem topat amb això, quina cosa més bona!! L'apuntem perquè ha de ser deliciós, felicitats.
Un petó!!!

Doublefly ha dit...

Boniiiiissssssiiiiiiimmmmm!!!! Encara recordo aquell dia que el vaig provar, sorprenent. Provaré a veure si em surt igual de bo que el teu. Fins aviat

Eulàlia ha dit...

Hola!!

M'he fet admiradora del teu blog!!!

I he provat de fer aquest flam tant fantàstic! El que passa és que la primera vegada que el vaig fer el vaig haver de deixar com dues hores i mitja perquè cuallés, i ara ni així...l'he tret i encara està tot ballarí....

perquè pot ser?? Tinc el forn escalfor per sota, bany maria a 180º...

Moltes gràcies!!

Eulàlia