dissabte, 12 de juliol de 2008

Crema de porros amb llagostins

Fa uns dies estàvem treballant a la Cellera i anàvem a dinar a Can CO, el restaurant d'un company.
Sempre que hi havia crema de porros la demanava, m'agradava molt!
En Sergi, el cuiner , em va donar la recepta i em va recomanar acompanyar-la amb llagostins, i així ho vaig fer.
Gràcies Sergi per aquest gran plat!




INGREDIENTS:

4 o 8 porros depenent de la mida
1 o 2 cebes
4 patates
1l. de brou de pollastre o verdures

Llagostins (2 o 3 per persona)


PREPARACIÒ

Crema de porros:
- Tallar els porros i la ceba i posar-los a l'olla amb un xic de mantega i un raig d'oli i deixar-ho a foc lent fins que la verdura estigui ben tova.
- Incorporar les patates tallades petites, remenar una mica i afegir 1 litre de brou de pollastre o de verdures.
- Deixar coure, treure del foc i triturar fins que quedi ben fi.

Llagostins:
- Treure la pell als llagostins deixant només la part del cap i posar-los en una plata per anar al forn.
- Fer una picada d'all i julivert i tirar-la per sobre els llagostins juntament amb un bon raig d'oli d'oliva.
- Posar la plata al forn i esperar que es facin (no recordo l'estona)

Presentar el plat amb la crema de porros i els llagostins posats a sobre.

BON PROFIT!

9 comentaris:

Gemma ha dit...

M''encanta la crema de porros, ara a l'estiu ben fresqueta ve molt de gust.
Clar que amb els llagostins que hi has posat tu, converteixes un plat de cada dia en un plat de festa!
Trobo molt encertada la recomancació d'en Sergi, els llagostins deuen combinar molt bé amb la crema de porros... m'ho apunto ;)

El cullerot Festuc ha dit...

mmmm...qui diu que no a aquesta crema de porros???? Quina pinta que fa!!! Felicitats!
Eva

La cuina vermella ha dit...

Gràcies Illeta i gràcies Sergi! Aquesta recepta és una passada i la foto estupenda! tonets grans i petits.

canela ha dit...

Quina recepta més impresionant. M'ha encantat, ben segur que la faré. Gràcies.

canela

illetapitita ha dit...

Gemma, a mi també m'agrada molt, freda o calenta és igual! I els llagostins hi combinen la mar de bé!

Eva, jo no ho diria mai que no! Gràcies!

Vermells, moltes gràcies! Petonets per vosaltres també, de totes mides!!

Canela, no dubtis a fer-la, queda molt bona i és molt senzilla!

Gracies!!!

Su ha dit...

Esta receta se la voy a hacer a mi familia, porque les va a encnatar. ya te contaré. Un beso

xaro ha dit...

Si la crema de porros ja esta bona sola, m'imagino la barreja amb els llagostins... !!!!!
Xaro

Gemma ha dit...

Hola! Estava buscant la recepta d'una crema de porros i quan he trobat aquesta m'ha fet molta gràcia! A mi m'agrada molt can co, fins i tot ens va fer el casament (amv crema de porros al menú ;))
Moltes gràcies i ara la probarem !

Anònim ha dit...

Just volia fer la crema de porros del Sergi de Can Co. Fa molts anys dinava tot sovint allà ( o sigui dinava cada dia ) la seva crema de porros era sencillment excel.lent. Després ha estat un plat que he fet sovint a dinars amb familia però ja feia molt que no la feia i ja no m'enrecordava bé.

Gràcies per penjar-la aquí.


Records a en Sergi.

Lluís