dijous, 28 de maig de 2009

PASTÍS DE CIRERES

En David, un amic, ens va donar una bossa plena de cireres del cirerer que té al seu pati.
De seguida vaig pensar en fer un pastisset!

Però no poso aquesta recepta per casualitat.
Menjàvem aquest deliciós pastís quan vam engendrar la idea del curt.

Vaig estar buscant receptes de pastissos de cirera, sempre em sortia el clafoutis , fins que vaig trobar aquest que em va fer decidir.




INGREDIENTS

275 g de farina
150 g de mantega
225 g de sucre
1 rovell d'ou
1 kg de cireres sense pinyol
2 cull. de sopa de maicena
1 cull. de cafè de nou moscada
Aigua

PREPARACIÓ 

- Traiem els pinyols a les cireres ( vaig tardar molta estona, no s'acabaven mai).
- En un bol barregem la farina amb la mantega i 150 g de sucre.
- Afegim el rovell, la nou moscada i un xic d'aigua per fer bé la massa.
- Fem una bola amb la massa i la deixem reposar uns 20 min.

- Per al farcit posem a bullir les cireres amb 5 cullerades d'aigua i 50 g de sucre, retirem una cullerada i hi afegim la meicena, l'aboquem a l'olla i deixem bullir 3 min. més fins que quedi espès.

- Estenem la massa en una superfície enfarinada i en fem dos cercles de la mateixa mida que el  motlle ( jo n'he fet un més gruixut que l'altre per la base).
- Folrem el fons amb un dels cercles ( el gruixut ), emplenem amb la preparació de les cireres i tapem amb l'altre cercle.
- Posem la resta ed sucre per sobre i ho posem al forn 50 min. a 160º. 8 Jo al final ho vaig posar a gratinar un moment perquè agafés un to torradet)
- El deixem refredar i ja ens el podem menjar.

Salut!

28 comentaris:

la vella carmanyola ha dit...

Mare meva!! quina temptació!!

Te d'estar bonissim, llàstima no poder-lo tastar un trosset petitet.

Records

Mercè ha dit...

Fantàstic!! Una recepta més per fer amb cireres!! Que bo!!
T'ha quedat genial!! :)
Petons!

Ivana ha dit...

Deliciosa!!!
petonets

Gemma ha dit...

Quina passada! Ben diferent a la típica clafoutís... l'haurem de provar! :)

El cullerot Festuc ha dit...

Que bo!!! Jo de pastís de cireres només he fet la claufotis...hauré de probar aquest!! Quina pintaaa!!
Petunets,
Eva.

Laura. ha dit...

Que rico pastel!!! El otro día Eva, de Pan y aceite en mi cocina, puso un truco para quitar los huesos a las cerezas que me parecio muy curioso. No se si tienes Thermomix, si no la tienes imagino que con cualquier picadora puede hacerse. Tienes que poner las cerezas en el vaso, y darle unos golpes para que se abran, algunos huesos saldran enseguida, los que queden solo tendrás que retirarlos con las manos.. Besos!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Fa una pinta boníssima! M' encanta!

Un petó! Beth

La cuina vermella ha dit...

Hola estimada, aquest pastís el vàrem fer l'any passat, però no ens va donar temps de fotografiar-lo, es tan bo. El teu ha quedat fantàstic, quines fotos princesa!! muac.

sol ha dit...

Delicioso pastel de cerezas o "guindas" como decimos en Chile. Me gustan mucho las taratas de frutas. Las fotos preciosas.
Un beso

Dolça ha dit...

Que bo!!! jo només faig coques amb cireres (és que no cal treure els pinyols,jejeje) però aquest pastís ha d'estar...mmmmm!!!
PTNTS
Dolça

ANNAFS ha dit...

Qué bo! ha de ser deliciós. M' encanten les cireres i ara estan al seu millor moment... i si te les dónen de l' hort... encara millor.
ptns.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

S'haurà de tastar aquesta recepta, que ha de ser deliciosa. Salut!!!!

Maria ha dit...

Uiiii... te m'havies passat...
Un deliciós pastís t'ha quedat.
Jo em vaig comprar un estri per treure els pinyols que m'ha salvat la vida per menjar les cireres. Te'l recomano si t'agrada menjar-ne'n. També serveix per treure l'os de les olives mitjanes i grosses.
Petons...

Marta ha dit...

Deliciosa, molt bó aquest pastís. M'agraden les cireres i aquest postre t'ha quedat fantàstic!
Petons

Margarida ha dit...

Fa uns dies vaig fer un clafoutis, però aquest pastís em sembla més original. I segur que és boníssim. L'haurem de provar. Aprofitaré que tinc cireres a la nevera...
Un petó

marilu perez ha dit...

Illetapitita, no lo he probado, pero solo con verlo te pongo un 10. Bueno, un nueve, si quieres me puedes invitar a un cachito para subir nota. je je
Besos!

illetapitita ha dit...

Hola!!

Us haig de dir que aquest pastís és realment bo!
Ens va agradar molt a tots, us animo a fer-lo!
Si pogués us en donaria un tall per cada un!

Ppetonets i gràcies!

Quiero deciros que este pastel es realmente bueno!
A nosotros nos gusto mucho, os animo a hacerlo!
Si pudiera os daría un trocito a cada uno!

Besitos y gràcias!

Zerogluten ha dit...

Es una bomba de sabor y sensaciones.
Me encantó.
Besitos sin gluten

dolçosdesdecasa ha dit...

Què bo! si tinc melmelada de cirera, l'he de gastar per què és de l'any passat i vull fer-ne, creus que pot servir per al farcit? així ja tinc mitja feina feta!
Salutacions (des de: comacasa-res)

xaro ha dit...

Aquest l'haig de provar!!!!!Que bo!!

VIT ha dit...

JO HO RECONFIRMO, AQUEST PASTIS ÉS DELS MILLORS QUE HE MENJAT. MMMMMM JA S'EMFA LA BOCA AIGUA NOMÉS DE PENSAR-HI.

Cuinetes ha dit...

Quin pastís més xulo!! I quin amic en David!! Jo també en vull un!! Provaré de fer el teu pastís a veure què tal queda. Segur que és boníssim!! Jo n'he fet un últimament, també de cireres (està al blog) però ve a ser un Clafoutis de cirera, tot i que l'hem batejat com a pastís cremós de cirera. Provaré de fer-lo i t'explico què tal ha anat! Petons!

ARA ha dit...

Preciós. Amb que no s'apliquen les cireres? valen per a tot, dolç salat.......... i sempre queden bé.

la divina ha dit...

Oh! Quin bé de déu de pastís!!

Marta ha dit...

Carai...potser m'agrada més aquesta qu eno te pinyols! QUna pinta!!

Anna ha dit...

Mmmmm! M'encanten les cireres i m'encanten els pastissos i tota mena de postres amb cireres. M'apunto la teva proposta. T'ha quedat genial i segur que estava boníssim.

Felicitats a la cuinera!

bajoqueta ha dit...

M'agrada molt com queda així primeta :)
Jo espero lo meu aparatet per treure pinyols que no els arriba, snif, que ja tinc ganes de fer un pastís de cireres.

VINCENT ha dit...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent