Després d'un període d'absència un xic llarg us puc assegurar que he començat l'any amb molt bon peu (mai millor dit, ja estic recuperada) però el més important és que gràcies a un amic, en David, hem pogut rebre el nou any a Formentera.
Ha estat genial, l'illa està preciosa!
Plena de colors, silenciosa, sense gent res sembla el mateix, fins i tot la olor és diferent...
M'encanta!
Doncs bé, ara el que toca és presentar-vos el sopar de cap d'any, vam menjar com reis!
Plena de colors, silenciosa, sense gent res sembla el mateix, fins i tot la olor és diferent...
M'encanta!
Doncs bé, ara el que toca és presentar-vos el sopar de cap d'any, vam menjar com reis!
MUSCLOS AL VAPOR
CLOÏSSES
NAVALLES
INGREDIENTS
Enciam
Gambetes pelades (de les congelades)
Un paquet d'angules
Alls, 5-6-cireretes (cayena)
PREPARACIÓ
- Posem un bon raig d'oli d'oliva en una paella i la posem al foc.
- Tallem els alls a làmines.
- Quan l'oli estigui calent posem les cireretes i els alls i baixem el foc una mica.
- Quan els alls comencin a quedar un xic rossos (no molt) afegim les gambes prèviament descongelades i les deixem fins que estiguin ben fetes. Les traiem i les reservem, al mateix moment també treurem els alls i les cireretes.
- Posem ara les angules a la paella i les anem remenat fins que quedin ben cuites, un cop fetes les traiem.
- Ja podem muntar l'amanida: Tallem l'enciam i fem una bona base, a sobre hi posem les angules i les gambetes amb els alls i les cireretes.
- Amanim amb una mica de l'oli de la paella i ja la tenim llesta.
Tomàquets
Patata bullida
Un pebrot verd i un de vermell
Ceba
Peix sec (típic de Formentera)
Pa sec
PREPARACIÓ
- Pelem la patata i la tallem, juntament amb el pebrot verd i el pebrot vermell.
- Tallem la ceba i la passem per aigua per treure la picantor que pugui tenir i l'afegim a la resta d'ingredients.
- Agafem el pa sec i el passem per una mica d'aigua perquè quedi una mica estovat.
- Afegim el pa i el peix sec al bol, ho barregem tot i ja la tenim a punt.
- Podem amanir amb l'oli del peix sec
Aquesta és una amanida típica de Formentera, la veritat és que és boníssima.
INGREDIENTS
Patates
Cebes
Dorades
Alls
PREPARACIÓ
Tallem les patates i les fregim una miqueta amb oli i un parell d'alls.
Fem el mateix amb la ceba.
Agafem una plata i fem una base amb les patates i les cebes, posem les dorades a sobre i cap al forn a 180º uns 20min. aprox. Tot dependrà del forn de cadascú.
HERBES!
Si heu estat alguna vegada a les pitiüses no caldrà que us presenti el seu licor, les herbes, de ben segur que les heu tastat més d'una vegada!Estan elaborades amb alcohol, romaní, farigola, anís, pells de taronja i llimona i algun altre ingredient.
Estan molt bones, i cada got el trobes més bo! Així s'acaba!
SALUT!!!
SALUT!!!
11 comentaris:
Molt bon any. Felicitats per la ràpida recuperació i per la bona entrada d'any. Molt bon menú per acabar un any i per entrar en un altre. No hi ha res de lo que vau menjar que no m'agradi. Lo que més , potser les navalles i l'amanida, amb això jo ja sóc feliç. Ara que l'orada t'ha quedat espectacular. Molt bon menú.
Salut!!!
Quin menu més bó!!!
Feliç any!!
Caram, ja ho crec que has començat l'any amb molt bon peu! Entre aquest menú de luxe i les vacances a Formentera, no podria ser millor!
No hi ha res com visitar les illes fora de temporada, oi?
M'alegro que ja estiguis bé del peu ;)
Feliç 2009!! una fantàstica entrada d'any, a Formentera, amb aquest suculent sopar...i unes fotos magnífiques!!
petons,
A
Feliç Any nou, m´alegro que ja t´hagis recuperat totalment...i vaja menú bo vareu preparar per despedir l´any...i ummm unes herbetesssss bones bones...sí que fora de temporada l´illa és una passada!!!
Benvinguda al nou any... suposo que traslladada a una maravella d'illa com aquella t'ha costat tornar a engegar de nou però...s'ha de fer, eh!
Un bon menú de cap d'any, sobretot amb la pinta de fresc que te tot..
Petons
Hola Illeta
Me alegro alegro te guste mi vistoso bizcocho. Queda bien lindo. Un besote y mil gracias.
Me encanta ver caras nuevas por mi blog. Tienes un blog precioso y unas recetas deliciosas.
Moltes gràcies somriures!
És veritat amb aquest menú ets ben feliç!
Gràcies Ivana!
Gemma,amb molt bon peu! La veritat és que m'ha servit per enamorar-me encara més d'aquesta illeta...
Anna, gràcies i gràcies!
Maria José doncs si casi recuperada del tot i que t'haig de dir de les herbes??? Ja les coneixes prou!
Hola Maria, costa tornar però es fa! Et puc assegurar que tot era fresquíssim!
Tartasacher gracias!
Petonets de nou per tots!
Bon Any Nou! No m'extranya que hagis començat l'any tan bé! ;) Quin menú! I quina gana que em fas venir! Me n'alegro que t'hagis recuperat! :)
celebro la recuperació i la tornada a l'activitat, però no m'estranya, amb aquest magnífic sopar de cap d'any.
espero que el 2009 sigui molt millor :D
Estimada, molt bon any (tot i que amb retard!). Formentera t'estima, per això sempre hi tornes fins i tot, et deixa passar amb ella un nou any.
Petons.
Publica un comentari a l'entrada