dilluns, 10 de novembre de 2008

PANELLETS

Per fi tinc una estoneta per posar el blog al dia.
Hem estat bastant enfeinats amb alguns espectacles del festival de teatre temporada alta de Girona, ara sembla que podem respirar amb una mica de tranquil·litat, de moment ho sembla...

Us presento el panellets que vaig fer el dia de sant Narcis.
(vaig treure hores d'allà on no n'hi havia per poder menjar panellets fets a casa que són els que més ens agraden)

La base de tots els panellets és la mateixa:

500g de farina d'ametlla
300/400g de sucre
1 patata mitjana
1 ou (clara-rovell)
Pinyons, ametlla picada, coco, xocolata, cacau en pols, sucre en pols, festucs, cafè

Bullim la patata amb la pell fins que estigui feta i la deixem refredar.
Un cop freda la pelem i la barregem amb la farina d'ametlla i el sucre fins que ens quedi una pasta homogènia.
D'aquesta pasta en farem tantes porcions com gustos vulguem fer.

Els panellets els courem al forn ja calent a 250º de 3 a 8minuts.

PANELLETS DE PINYONS

Fem boletes amb la pasta, les passem per la clara d'ou batuda i els arrebossem amb pinyons, els posem a la plata i els pintem amb rovell d'ou.

PANELLETS D'AMETLLA

Fem boletes amb la pasta, les passem per la clara d'ou batuda i els arrebossem amb ametlla picada, els posem a la plata i els pintem amb rovell d'ou.

PANELLETS DE COCO

Afegim un parell de cullerades de coco ratllat a la pasta i barregem bé.
Fem boletes amb la pasta, els arrebossem amb coco ratllat, els posem a la plata i els pintem amb rovell d'ou.

PANELLETS DE CAFÈ

Afegim una mica de cafè a la pasta i barregem bé.
Fem boletes amb la pasta, les arrebossem amb sucre en pols , i les posem a la plata.
Els donem forma de gra de cafè.

PANELLETS DE XOCOLATA

Afegim una mica de xocolata a la pasta.
Fem boletes amb la pasta, les arrebossem amb cacau en pols i cap a la plata.
Els decorem amb xocolata un cop els treiem del forn.

PANELLETS DE FESTUCS

Afegim una mica de farina de festucs a la pasta.
Fem boletes amb la pasta, les passem per la clara d'ou batuda i les arrebossem amb festucs picats , els posem a la plata i els pintem amb rovell d'ou.

Cal dir que tinc moltíssimes ganes de fer els panellets que surten a la revista Descobrir Cuina d'aquest mes, crec que algun dia cauran!

7 comentaris:

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Sembla pastisseria professional. Em repetiré altra vegada, els panellets no m'agraden, pero veure les vostres receptes si que m'aqrada. La veritat és que t'han quedat de luxe.
Salut!!!!!

Anna ha dit...

Trobo que aquests panellets són una preciositat. Es veuen molt delicats, ben formats. Felicitats!

Anna ha dit...

Hola, illetapitita, acabo de descobrir el teu blog i m'ha encantant.

Aquests panellets t'han quedat professionals. Els de xocolata són una monada...

També he donat un cop d'ull a receptes antigues i m'han agradat molt tots els pastissos, i els montaditos són genials!

Amb els amics, de tant en tant, organitzem sopars de tapes creatives. Quan s'acosti el proper tornaré a mirar-me algunes de les propostes que fas, que són molt atractives. M'han cridat especialment l'atenció els tomàquets cherry arrebossats amb sèsam i les piruletes de formatge i curry.

Continuaré visitant-te i, si no et fa res, ara mateix poso un enllaç al teu blog des de la meva pàgina.

Fins aviat!
Salutacions,
Anna (de la Taula d'en Bernat)

Rosa ha dit...

Que estupendos panellets. Ni las mejores pastelerías. Tienen un aspecto delicioso.
Besos

manel ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
manel ha dit...

illeta, dies enrera et vaig deixar un comentari que veig que es va perdre, però no m'importa repetir que et van quedar uns panellets fantàstics, a més dels clàssics, els ulls se me'n anaven als de xocolata i als de festucs.
jo també he vist la revista, a veure si els fas aviat i ens dius com queden.

Ajonjoli ha dit...

¡hola!

lo primero, gracias por tu visita y tu comentario en mi blog.
No sabía que los panellets se hicieran con patata (bueno, en realidad no tenía ni idea de cómo se preparan). Lo mejor es que con una misma masa se puedan adaptar a tanta variedad. Piñones, almendras, choco...y los festucs que no sé lo que son, pero que seguro son algo rico!
Un beso.