dimecres, 9 de desembre del 2009

Més bolets

Segueixo amb les receptes de bolets!
Tenim sort d'en Narcis que és un bon boletaire i de bolets no en falten mai a casa!

PATATES FARCIDES DE BOLETS (de la mama eh!)



INGREDIENTS

Patates
Bolets(rovellons)
Carn picada (barreja)
All
Formatge ratllat

PREPARACIÓ

- Bullim les patates ( si tenim poc temps les podem fer al microones) i les deixem refredar.
- Netegem i tallem els bolets i els passem per la paella amb una mica d'all tallat ben petit.
- Remenem una mica i afegim la carn picada.
- Quan la carn estigui feta traiem la paella del foc i reservem.
- Agafem les patates que ja s'hauran refredat i amb una cullera les buidem.
- Posem la patata i els bolets i la carn picada en un bol i ho barregem ben barrejat.
- Omplim les patates amb la barreja, posem el formatge ratllat per sobre i cap al forn a gratinar.

És molt senzill però són tan bones!


CANELONS DE BOLETS


INGREDIENTS

Làmines de pasta de canelons
Bolets (rovellons, camagrocs, siurenys)
Botifarra amb pebre
Mousse de foie
Beixamel
Formatge ratllat

PREPARACIÓ

- Bullim les làmines de pasta seguint les instruccions que ens indiquen.
- En una paella posem els bolets nets i tallats, quan hagin tret l'aigua i ja casi se l'hagin begut afegim la botifarra esparracada remenem i ho deixem al foc fins que estigui cuit.
- Un cop tenim la barreja cuita afegirem mousse de foie (al gust) i li donarem unes voltes.
- Ja podem farcir els canelons.
- Ara podem triar si omplir els canelons amb la barreja com la tenim o si la triturem, dependrà de la textura que ens agradi més.
- Posem la barreja en una mànega de pastisseria, estenem les làmines de pasta i a omplir!

- Quan estiguin totes omplertes i cargolades ja podem posar els canelons en una plata untada amb una mica de mantega.
- Afegim la beixamel i el formatge ratllat per sobre.

- Ara només caldrà posar-los al forn a gratinar i menjar-los que surten molt bons!

Salut!!

7 comentaris:

Gemma ha dit...

Dos plats deliciosos i ben de tardor. Els canelons de bolets m'encanten, més que els de carn. I si són amb bolets de collita pròpia, encara millor ;)

La cuina vermella ha dit...

Encara no he sopat estimada, i tu m'has temptat tant que m'he amorrat a la pantalla, quina delícia!!

ANNAFS ha dit...

No sé si quedar-me amb les patates o amb els canelons, crec que amb totes dues!

Cuinagenerosa ha dit...

delicioses receptes, no sé pas quina preferiria si hagués de triar. llàstima que l'època dels bolets amb el fred dels darrers dies ja queda molt lluny, però alhora sort que hi ha congeladors!

Maria ha dit...

Nena, quina boletada.. Aixó es un petit monogràfic.. molt gràfic i profitós.. Seria la teva veina perquè em donessis a provar totes aquestes receptes.
Per si no connectem, un bon Nadal i un millor any per tu i els teus.

núria alemany ha dit...

Hola! Aquest comentari sembla spam però no ho és, només una mica de publicitat: A Salsa Books (editorial de llibres de cuina) hem creat una pàgina facebook i us convidem a apuntar-vos-hi. Podeu participar en els concursos que hi fem i guanyar llibres. Si us plau, feu-ne difusió! Gràcies i perdoneu la intrusió. Ara mateix sortegem un llibre de Carme Ruscalleda si pengeu fotos dels vostres plats de Nadal.
http://www.facebook.com/#/pages/Barcelona-Spain/Me-gusta-cocinar-con-Salsa/187723095792?ref=ts

la divina ha dit...

Bufa!! Quina pinta que fan totes dues coses!! Que bo!!