dilluns, 20 d’octubre del 2008

SOPAR AMB ELS DE CASA

Ja fa uns dies varen venir a sopar els de casa.
Com que feia temps que no venien per casa vaig decidir fer un sopar una mica especial.

Tap de meló amb encenalls de pernil ibèric

INGREDIENTS

Un meló ben bo
Pernil ibèric

- Tallar el meló a dauets.
- Tallar trossets petits de pernil i muntar-ne un pilonet a sobre de cada tap de meló.


Butifarra catalana sobre llit de pa amb tomàquet
Les butifarres seques són un clàssic a casa, ens agraden molt!

INGREDIENTS

Pa de motlle
Butifarres seques

- Tallar el pa de motlle de la forma que es desitgi, jo vaig fer rodonetes petites.
- Fer talls de butifarra seca d'uns 2cm.
- Xucar el pa de motlle amb tomàquet i posar-hi la butifarra a sobre.


Sobrassada ibèrica coronada amb ous de guatlla
INGREDIENTS

Torradetes
Sobrassada ibèrica
Ous de guatlla

- Untar les torradetes amb la sobrassada.
- Tallar els ous ja cuits i posar-los a sobre la torradeta.


Tomàquet de l'hort amb brie Francés i olivada

INGREDIENTS

Torradetes
Tomàquet

Formatge brie
Olivada

- Netegem el tomàquet i el tallem a dauets ben petits.
- El posem a sobre la torradeta i a sobre el tomàquet hi posem un bon tall de formatge brie.
- Acabem amb unes olives negres tallades petites.


Filet de porc Banyat amb dos salses
INGREDIENTS

Dos filets de porc
Farigola, romaní, llor
Un got de vi blanc

Per les salses:
Crema de llet
Roquefort
pernil ibèric
all, sal i pebre

- Posem els filets de porc a macerar en una plata amb oli, farigola, romaní, llor i barreja de pebres durant 6 hores.
- Posem el filet al forn a uns 180º el temps de cocció depèn molt del tipus de forn que es tingui, sol ser de 30min a 1hora.
- Un cop passat el temps es pot treure del forn i servir tallat ben prim.

Salsa roquefort:
Posem un cassó al foc amb la crema de llet i el roquefort, ho deixem a foc lent fins que el formatge estigui ben desfet.
Salpebrem.

Salsa ibèrica:
Tallem el pernil ibèric a trossets petits i el passem per la paella on anteriorment haurem saltejat un all tallat molt petit.
Afegim la crema de llet i ho deixem a foc lent una estona.
Salpebrem.


Caçoletes de merenga farcides de nata i fruitesAquestes són les postres predilectes de ma mare i el meu germà, els encanta!
I com que m'agrada fer-los contents els vaig fer les seves postres preferides.

INGREDIENTS

4 clares d'ou
250g de sucre (jo en poso una mica menys)
una culleradeta de vainilla en pols (poquet, poquet)
Fruites variades
Nata per muntar

- Encendre el forn a 100º
- Muntar les clares a punt de neu, juntament amb el sucre i la vainilla en pols.
- Un cop ben muntada fer unes bases rodonetes en una plata i cap al forn durant 2 o 3 hores, a mi m'agrada que quedin dures.
-Muntar la nata amb un xic de sucre, no gaire perquè el merenga ja és dolç.
- Treure les bases del forn i un cop refredades omplir-les amb la nata.
- Ara agafem les fruites que ens vinguin de gust, en fem talls petits i els posem a sobre la nata.
- Cap a la nevera fins l'hora de menjar.

Delícies de xocolata
Aquesta recepta la vaig treure del blog Bocados dulces y salados

INGREDIENTS

150g de farina
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de cafè instantani
115g de xocolata
150g de mantega
100g de sucre roig
1 ou
200g de xocolata blanca
un xic de sal

- Fondre la xocolata al microones.
- Tamisar la farina, el cafè, el bicarbonat i la sal.
- Barrejar la mantega i el sucre amb la batedora fins obtenir una crema.
- Afegir l'ou lleugerament batut i barrejar bé. Afegir també la xocolata fosa i la farina tamisada amb els altres ingredients.
- Deixar la pasta a la nevera durant 2 hores com a mínim.
- Escalfar el forn a 180º.
- Fer boles amb la pasta i posar-les a la plata, una mica separades perquè no s'enganxin. Posar la plata al forn uns 10min.
- Deixar-les refredar i unir-les amb xocolata blanca fosa.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

tot estava bonissim!!! Mmmmm

La cuina vermella ha dit...

Ostres, com que t'estimem molt nosaltres els de la cuina vermella ja som com de casa teva, per tant, has fet un sopar amb els de casa i nosaltres no l'hem tastat... ;-)

Bromes a part, com és nota que hi has posat un munt d'hores i un pilot de creativitat i bones mans.
és un àpat magnífic.

Petons.

Gemma ha dit...

Caram, un sopar de festa, eh? Tot té una pinta boníssima, m'encanten aquests sopars de pica-pica per començar...
I les receptes de les postres? Les posaràs? ;)

Delicias ha dit...

Vas dedicar molt de temps i carinyo en fer aquest sopar als de casa, per això t'han sortit uns aperitius molt vistosos i molt bons, pernil ibèric,sobrasada,formaget brie, ummm. Un segon plat amb una salsa que tenim ganes de fer-la i per últim uns postres molt llaminers. Estupendo quan fas un sopar pels amics dels blogs?, Jejeje . Un petonet

Anna ha dit...

noia, un sopar fantàstic, amb molt de gust i ben presentat. Fer tantes tapetes o pintxos dona molta feina, però és molt divertit poder provar una mica de cada!

Rosa ha dit...

Se me ha ido haciendo la boca agua conforme pasaba de foto. Todo delicioso!!!!!!!!!!!
Besos

illetapitita ha dit...

Vit, que has de dir tu si ets el cunillet d'indies!
Gràcies amore!

Vermells, que macos que sou, gràcies per tot! Al pròxim sopar posaré dos plats més!
Un petonàs enorme!

Gemma, a mi també m'agrada molt menjar d'aquí i d'allà i acabar amb unes bones postres! Ja he posat les receptes!

Delicias, la veritat és que si que hi vaig posar carinyo, i mooolt!Si proveu la salsa ja veureu que és senzilla i surt molt bona.
Merci i un petonet!!!!!

Ana, si que dona feina fer tapes però val la pena!
Un petó!

Rosa, gracias! A mi se me hace la boca agua mirando tu blog!
Un beso!

El cullerot Festuc ha dit...

Quina feinada que vas tenir!!!! Pq fer tants aperitius i coses per picar...fa que t'estiguis a la cuina més temps de l'habitual!!! Encara que si era per casa i en vista del resultat, va ser un èxit segur!!!
Petunets,
Eva.

Ivana ha dit...

Quina presentació!! Maravellós!!!

Cuinagenerosa ha dit...

illeta, per la mort de déu, quin sopar més fantàstic. a mí m'agraden molt aquests sopars amb uns entrants ben variats i abundants, plat principal i postres, o sigui que no m'hi faria pregar si un dia amplies el cercle de convidats fora de la família...

No tot són postres ha dit...

Jo també vull venir!!!!, jo també soc de casa, de casa meva és clar.
T'ho has currat, a fer aquestes "delicattesen, hi ha feina. Felicitats.
PTNTS
Dolça

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Ostres tu, quin sopar més complert i més currat. Preciosa presentació. Gràcies per la teva visiteta. Sempre seràs benvinguda al meu humil blog. Per cert et posaré al meu llistat de visites.
Salut!!!!!!!

Estarem en contacte.

xaro ha dit...

Marameva, et van fer "L'ola"?? Pq te la merexies, eh??
Prenc bona nota de tot per pròxims sopars familiars o amb amics!

Delicias ha dit...

Com estàs guapíssima?? Que tal has passat la castanyada? Esperem que menjant molts panellets.
Petons!!

No tot són postres ha dit...

caram nena, quin sopar, per als de casa... i jo que els dono bledes hehehe!
PTNTS
Dolça

Iraqi Dinar ha dit...

WOW! What a nice post thanks for sharing and just keep up the good work.

Commercial Real Estate Software ha dit...

It is one of the finest post thanks for sharing and just keep up the good work.

Kerala Honeymoon Packages ha dit...

Hi it is just awesome post thanks for sharing and just keep up the good work.